Pola 4.0 is een jonge autodidactische kunstenares uit Rijsel. Haar pseudoniem Pola 4.0 is een knipoog naar het beroemde Polaroid-formaat, dat haar jeugd markeerde, maar heeft ook een meer persoonlijke betekenis die ze graag ge- heim houdt... Gepassioneerd door esthetiek sinds jonge leeftijd, aarzelt ze na haar baccalaureaat tussen modeontwerp en design objectontwerp en oriën- teert ze zich uiteindelijk naar de modewereld, waar ze met veel plezier haar creativiteit gedurende meerdere jaren zal uitdrukken.Privé complicaties, waar- dig voor een detectiveverhaal, onderbreken dit nochtans veelbelovende elan.Noodgedwongen moet ze haar professionele activiteit voor meerdere ja- ren stoppen.Na een harde strijd en het terugvinden van een zeker evenwicht, dompelt ze zich onder in de kunstproductie. Haar passie is intact, maar haar ervaring en gevoeligheid leiden haar manier van expressie naar de wereld van kunst en artistieke creaties

Pola 4.0 ziet haar artistieke benadering als het in beeld brengen van wat zij haar "emotionele labyrint" noemt. Haar eclectische onderwerpen, die soms zelfs tegen alles zijn, weerspiegelen eigenlijk haar onverzadigbare vragen over het bestaan. Met een nauwelijks verborgen ambivalentie ziet Pola 4.0 vooral in haar aanpak en haar diepe motivaties een flexibiliteit van de geest, of een vraagstelling, die volgens haar een grote troef is in een complexe, verande- rende en onzekere wereld.

Het is bedoeld om de kijker uit te dagen, zijn blik te onderzoeken, zijn eigen vragen te stellen, maar altijd op een subtiele manier, zonder ooit een les te proberen te geven.Verlangend naar het begrijpen van de wereld om haar heen, maar ook de mens, vervolgt ze onvermoeibaar haar zoektocht, met als enige filter haar eigen emoties.

Dankzij meerdere inspiraties heeft Pola 4.0 haar eigen techniek ontwikkeld, gebaseerd op een gelukkig bondgenootschap van grafische media, beeldver- werking en gemengde technieken.
Hoewel haar creaties de voorkeur geven aan het juiste gebruik van een alumi- nium of plexiglasondersteuning, of zelfs van hout, weigert ze opgesloten te worden in een bepaalde artistieke categorie of grenzen te stellen aan de vorm van haar uitdrukking.

Het werk van Pola 4.0 is sinds enkele jaren te zien in verschillende hedendaag- se kunstgalerijen in Frankrijk en in het buitenland en op internationale beurzen voor hedendaagse kunst.